l Lipiec 17 r
tel. (61) 853 66 02
fax. (61) 853 66 02

2008.02.27 Pomoc dla Pana Romualda Gruszki

Fundacja "Ostoja" za pośrednictwem Pana Romana Sklepowicza otrzymała informację o naruszeniu prawa wobec poszkodowanego Pana Romualda Gruszki.

Współpracująca z Fundacją „Ostoja” Kancelaria Adwokacka E. CYRSON - SÓJKA w Poznaniu, udzieliła poszkodowanemu pomocy prawnej wstrzymując jednocześnie licytację, która miała odbyć się w dniu 26 lutego 2008r.

Apel Pana Gruszki prezentujemy poniżej:

„ Proszę o szybkie upublicznienie mojej sytuacji, a także prosimy wszystkich tych którzy mogą nam pomóc, tzn. dnia 26.02.08r. o godz. 12.30 w Sądzie Rejonowym w Wągrowcu ma odbyć się licytacja mojego rodzinnego gospodarstwa rolnego wraz z budynkami pozostawiając mnie i całą rodzinę bez dachu nad głowa i środków do życia!! Licytacja ta ma odbyć się na wniosek Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa z Warszawy i przez GBW z Poznania. Nie wiem dlaczego ma odbyć się ta licytacja, gdyż nie jesteśmy zadłużeni i nie braliśmy żadnych kredytów w ARiMR ani tez w GBW. Sprawa ta ciągnie się już 15 lat, zwracaliśmy się już do wszystkich możwych instytucji, które są do tego powołane i żadnej pomocy nie otrzymaliśmy. Jesteśmy już tym zmęczeni psychicznie, i jesteśmy na skraju wytrzymałości. Może moje samobójstwo spowoduje, ze ktos zainteresuje się moja sprawa i w końcu mojej rodzinie będzie żyło się lepiej. Posiadamy na wszystko dokumenty, dlatego jesteśmy wstanie wszystko udokumentować. Prosimy o pilny kontakt!!!!!!!!! ".

Moj tel.kom. 693 713 742.

źródło listu: www.sklepowicz.pl